BarcelonaByLisa

Bästa tiden på året att åka till Barcelona

29/09/2018

För att sola och bada

Om du är ute efter att sola och bada så är vädret bäst i Juni-September. I juni är havet ganska så kallt men luften är varm. I september är havet fortfarande ganska varmt. Enligt tabellen står det att det regnar en del i September. Det har det faktiskt gjort i år men jag tycker generellt att det är mycket bättre väder än så i September. Turistpiken är i Juli och Augusti men i Augusti sticker katalanerna på semester själva, bort från staden. Turistattraktionerna är fulla men man märker att trycket på stränderna och i barerna på kvällen lättar. Många lokala butiker stänger helt i Augusti. Så om jag får välja skulle jag åka i Juni eller i September.

För att se staden

Barcelona blir aldrig riktigt kallt men januari och hävla februari kan vara rätt kalla. Somrarna är alldeles för heta för att gå runt på stan. Så vill du gå på museum och utforska staden så åk på våren eller hösten. Mars-April eller November skulle jag nog säga är de optimala månaderna. Då regnar det en aning mindre också.

För att mixa bad och stad

För att orka strosa runt på stan, undvik Juli och Augusti, det är för varmt. Dessutom är mycket stängt i Augusti. För att kunna sola och bada är det bäst att åka Juni-September. Så om man summerar det så återstår Juni och September som mest lämpliga månaderna. Dock tror jag att många skandinaver skulle tycka det var badväder nog redan i Maj och även i Oktober.

För att åka skidor

Kanske gör man det inte direkt i Barcelona precis men Andorra ligger 3 timmars bil- eller bussfärd från Barcelona. Man kan hitta riktigt bra erbjudanden på denna sajt: esquiades. Dom har paketerbjudanden och då ingår hotell, liftkort och skidutrusting. Den kan landa på 100€ per person per weekend. Helt klart värt det!

Andra högtider och event

I Maj/Juni är det en hel del musikfestivaler i stan och gatorna blir lite livligare. Likaså under LaMerce i September. Men LaMerce är super familjevänligt, googla gärna!

Kolla en katalansk högtidskalender för det aktuella året så ni vet vilka dagar som allt eventuellt skulle kunna vara stängt och planera lite efter det. Kolla inte en spanks, det diffar en del.

Jul och nyår är inte alls lika mysigt som i Sverige och andra länder i Europa. På nyårsafton ser man inga fyrverkerier utan folk äter vindruvor istället haha! Fest är det alltid men inget utöver det vanliga.

Category: Tips
By: LisaALLA INLÄGG ▹