BarcelonaByLisa

Bra och dåliga områden i Barcelona

22/08/2018

Här kommer lite info om områdena i Barcelona. Detta är så klart mina egna åsikter.

Born

Born är ett mysigt område i den gamla delen av Barcelona. Det är ett perfekt område att bo i som turist för man har nära till allt och det finns massa mysiga ställen och barer i Born. Jag har bott i Born själv och gillar de flesta gatorna. Vissa är lite mindre trevliga… Varför jag inte bor där längre är för att det inte alltid är så bekvämt att bo där, man kan inte komma in med bil och det finns dåligt med livsmedelsbutiker osv. Annars är det mitt favo-område för att hänga med vänner! Det kryllar av butiker men inte stora kedjor som ZARA och H&M utan mindre butiker med handgjorda saker och trendiga kläder. 

Barrio Gotico

I Barrio Gotico, den äldsta delen av stan, kryllar det av sevärdheter, butiker, barer och allt du kan tänka dig. Det är också mycket turister och annat som man lätt kan störa sig på som boende i området. Det finns mycket partyfolk i området så det kan bli rätt högljutt på gatorna. Om man kommer till stan för en helg med polarna och tänker festa så är det bra att bo här men annars rekommenderar jag det inte så mycket. Det finns lite skumma gränder också… Nej till att bo där, ja till att turista dagtid!

Raval 

Raval är också en del av det gamla området men jag rekommenderar inte att bo där! Livligt och det har dåligt ryckte med mycket inbrott och prostitution. Bäst är att bo högre upp mot placa Calanuya eller i utkanten av området, där finns det helt okej gator och standarden är lite bättre. Det finns en del mysiga ställen som Monroe och Flax & Kale.

Eixample

Eixample är väldigt stort så man brukar dela in det. 

Eixamle Dreta
Eixamle Dreta är lite "snobbigare" men fint och centralt. Gatorna är mycket större och det är ganska mycket trafik i hela Eixample. Tänk Östermalm/Centralen i Stockholm. Det finns många lite finare butiker, barer och restauranger. Bra kommunikation överallt.

Sagrada Familia, Eixample Esquerra, Fort Pienc
Lite lugnare är det i Sagrada Familia, Eixample Esquerra och Fort Pienc. Där finns det allt man behöver som bra matbutiker och dessutom är hyran lägre än i Eixamlpe Dreta. Det kan skilja mycket mellan olika adresser, vissa gator är enormt trafikerade medan andra är lugna. Tänk Kungsholmen/Vasastan, lägg till många gamlingar och mindre utsmyckade hus. Kortfattat är det ett bra område att bo i men som sagt är det väldigt stort. Fort Pienc är kanske det bäst belägna med tänkte på närhet till strand och Born.

Sant Antoni


Sant Antoni är också en del av Eixample men ligger bredvid Raval. Här är det mindre trafik men ändå många stora gator. Det finns en fin nyrenoverad gammal marknad. Många hippa barer, butiker och caféer finns. Folket är mycket blandat i området men generellt känns lite Sofo.

Gracia

Gracia är ett lite mer avslappnat och relativ lungt område. Det ligger en bit bort från stranden men nära stan. Husen är lägre, gatorna är mindre och det finns många kulturella aktiviteter i området som kursen i litteratur, teaterskolor och alternativ bio.

Barceloneta 

Barceloneta är ju fantastiskt om man vill bo nära stranden. I områden finns det en hel del barer och restauranger men ganska mycket bara för turister. Lägenheterna är ganska små och dyra men man kan hitta guldkorn. På vintern är det lite mindre kul i området, det finns inte så mycket att göra i Barceloneta då även om det går snabbt att ta sig till stan till fots. Om man bor nära stranden hamnar t-banan en bra bit bort.

SE UPP!

Betala aldrig en massa i förväg! Det finns många boenden som är fejk. Tänk "too good to be true"!

Ni måste vara försiktiga med bagage, väskor, ytterdörrar, att gå ensamma sent osv. Det finns mycket ficktjuvar och inbrottstjuvar. Speciellt i de mer turistiga områdena.

Category: Boende
By: LisaALLA INLÄGG ▹