BarcelonaByLisa

Barcelonas bästa restauranger

15/08/2018

Jag tänkte att jag börjar med min restauranglista och fyller på den eftersom. Har delat in restaurangerna i olika kategorier: paella, tapas, billigt och restauranger, dvs även annat än spansk mat.

För brunch ställen, kolla detta inlägg!

€ = Super billigt
€€ = Billigt
€€€ = Normal prisklass
€€€€ = Något dyrare

Restauranger

La Luna

Mycket romantiskt och mysigt ställe med bra tapas och olika typer av rätter som tataki, curry och quesadillas. Brett utbud med andra ord! Detta var det första restaurangen jag någonsin var på när jag flyttat till Barcelona och det är fortfarande en av de bästa. Ibland är servicen lite långsam (tror dom skulle behöva anställa några till)…
Born
Internationellt, romantiskt
€€

Flax & Kale

Detta är ett mycket instagram feed-vänligt ställe och det var så jag blev sugen på att prova stället. Det var över förväntan och jag kände mig typ drogad när vi gick därifrån - på ett bra sätt. De har brunch, lunch och middag. Det mesta är vegetariskt med undantag från några fiskrätter men vegetarisk utan att bli tråkigt. Tvärtom! Stället är inspirer med nya smaker, lokalerna och dessutom är det hälsosamt! Fråga om bord i deras Edible Garden (utomhus).
Raval
Hälsokost, snyggt
€€€

Bun Bo

När man har bott i Bcn i några år orkar man inte äta tapas jämt, ibland vill man ha lite annat. Bun Bo är en enkelt, ganska billig vietnamesisk restaurang med en mysig uteservering mitt i shoppingstråket Portal Angel men lite gömt på en bakgata. Sommarrullar, curry, soppor och kycklingwok finns bland annat på menyn. Passionsvattnet är gott att dricka till. Mån-fre finns en prisvärd meny för ca 10€ med allt inkluderat.
Gotico
Vietnametiskt, mysigt
€€

Monroe

Coolt och modernt ställe i Raval med uteservering. Dom har en del generösa tapas, generösa sallader och andra intressanta rätter som svart spaghetti med fisk. Kanske är det inte mitt absoluta favoritställe men det är alltid så gott så jag måste ha med det :)
Raval
Internationellt/Spanskt, hippt
€€

Paella

Monchos - Las Sardinitas

Ett relativt billigt ställe för att käka paella som annars kan bli ganska dyrt. Citerar min kompis som sa “varför betala dyrt för lite ris?”. Med utsikt över stranden och färgglad inredning är detta mitt absoluta favoställe när det kommer till paella. Uteserveringen är i princip öppen året om och på vintern kör dom med värmelampor. När det regnar stänger dom taket och sidorna. Prova deras paella del mar och fråga om paella negra med bläck från bläckfisk om ni vågar;)
Vila Olimpica
Spanskt, Strandkänsla
€€€

Ciudadela Parc

Typiska spanska rätter och mycket god paella. Generösa portioner och klassiskt i alla aspekter. Jag rekommenderar deras meny och på vinterhalvåret älskar jag deras “Caldoso de arroz bogavante”, det är som paella fast mer grytliknande och med hummer.
Arc de Triumf/Ciutadela, klassiskt
Spanskt
€€€€

Tapas

Cuidad Condal

Ganska livligt ställe med mycket rörelse men med riktigt goda tapas så stället måste vara med på listan. Gå gärna dit på mer udda tider och inte kl 21, då får man vänta på bord ett tag. Här beställer man in saker lite eftersom, man kan börja med 2 tapas per person eller liknande. Prova gärna huevos cabreados och deras friterade camembert med nötter och sylt!
Eixample
Spanskt, klassiskt
€€

Bormuth

Ett väldigt mysigt litet ställe i Born med klassiska tapas och idén är väll egentligen att man ska dricka vermouth men det är inget måste. Finns egentligen inte så mycket mer att säga än att det är en mysig atmosfär och en lång lista av tapas att välja mellan!
Born
Spanskt, mysigt
€€

Billigt

Due Sicilies

Har köper man pizzaslices i farten i princip. Eller så köper man flera och sätter sig i deras restaurang i källaren. Det finns 2 ställen i Born. Jag rekommenderar det som ligger på Plaça de Sant Cugat för där kan man sitta ner om man vill. Riktigt god italiensk pizza!
Born
Italienskt, enkelt

Bacoa

Till en början fanns det bara en Bacoa, den i Born. Man fick gå dit på konstiga tider för att få plats för annars var det alltid så lång kö. Nu har dom öppnat flera ställen till. Dom gör allt själva, till och med ketchupen. Deras hamburgare är inspirerade från alla världens håll å kanter. Enkelt ställe med bra burgare! Prova deras tryffelmayo!
Barceloneta/Gotico/Born
Hamburgare, modernt
€€

Iguazu

Ganska ful med billig köttrestaurang. Man väljer typ av kött som till exempel, entrecote, kyckling eller grillmix och sedan tillbehör. Deras potatisgratäng är svingod. Portionerna är stora och man orkar oftast inte äta upp.
Barceloneta
Argentiskt, enkelt
€+

Category: Restauranger
By: LisaALLA INLÄGG ▹