BarcelonaByLisa

Stränderna i Barcelona

04/08/2018

I skrivande stund är det 35 grader i stan. Luften är väldigt fuktig i Barcelona så det känns som 40, utan att överdriva. Igår var vi på en 30-års fest på en takterass. Kl 03 började temperaturen kännas human, tills dess satt vi med fläktar för fullt. Galet! Men det är så i Barcelona i början av Augusti, nästan varje år.

Så jag tänkte att det skulle passa med ett inlägg om stränder. Vattnet svalkar ju men det gör inte alltid själva stranden. Jag ska förklara. Jag går nästan aldrig till stranden i Barceloneta, det är alldeles för mycket folk. Jag var där en gång förra året och hittade inte ens en lucka för min handduk. Inte särskilt uppfriskande. Jag går istället till andra stränder en bit bort och min favorit i Barcelona är Marbella. Sedan finns det ju sjukt fina stränder utanför stan också men det får bli ett annat inlägg.

Innan ni får min lista så vill jag bara säga några saker. Solen är sjukt stark ( nu låter jag som en morsa ). Oskönt att bränna sig första dagen och sabba hela semestern. Mellan 13-16 är den som värst. Sanden blir också väldigt het och det kan nästan kännas som om man ligger i ett grilljärn. Köp ett billigt parasoll om ni känner att ni måste hänga på stranden dom värsta timmarna. Drick varannan vatten haha! Ok, nu har jag sagt det. Här är min lista:

Platja Sant Sebastia + +

Före detta nudist strand men i och med bygget av lyxhotellet W ändrades reglerna. Nudistera finns dock kvar men det är lite mer år “äckel nudist hållet” tycker jag. Många skumma typer finns där också. Dock mycket lugnt och fint vatten. Mer stenig strand.

Platja de Sant Miguel +

Mycket folk, alltid. Fördelen är att det finns en hel del barer, restauranger och andra butiker precis bakom stranden.

Playa de Barceloneta +

Ungefär samma som Sant Miguel fast mindre butiker etc.

Playa de Somorrostro +

Svartare sand och mycket stenig strand. Ligger vid stora klubbarna som har sina restauranger öppna på dagen.

Nova Icaria +

Ganska livlig strand men familjer som dukar upp camping nästan och lyssnar på regeaton. Mycket volleybollnät. Vattnet brukar vara fint.

Bogatell + + +

Mycket unga lokalbor och många volleybollnät byggs upp på eftermiddagen när temperaturen på sanden går ner lite.

Platja Marbella + + + +

Halva är gay-strand (den sydliga halvan), det är ganska bra fart på den strand baren och många kör naket. På nordliga delen är det lite lugnare och är min favo strand i stan. Vattnet brukar vara fint och det är aldrig för mycket folk. Man brukar kunna ligga i “front row”.

Nova Mar Bella + + +

Lugn, mix av människor och det brukar vara fint vatten.

Llevant +

Hundvänlig strand. Bra för den som vill ta med hunden, inte så kul om man inte gillar hundar(i mängder)…

Category: strand
By: LisaALLA INLÄGG ▹