BarcelonaByLisa


Blogg

Barcelonas bästa restauranger

15/08/2018 By Lisa

Jag tänkte att jag börjar med min restauranglista och fyller på den eftersom. Har delat in restaurangerna i olika kategorier: paella, tapas, billigt och restauranger, dvs även annat än spansk mat.

För brunch ställen, kolla detta inlägg!

€ = Super billigt
€€ = Billigt
€€€ = Normal prisklass
€€€€ = Något dyrare

Restauranger

La Luna

Mycket romantiskt och mysigt ställe med bra tapas och olika typer av rätter som tataki, curry och quesadillas. Brett utbud med andra ord! Detta var det första restaurangen jag någonsin var på när jag flyttat till Barcelona och det är fortfarande en av de bästa. Ibland är servicen lite långsam (tror dom skulle behöva anställa några till)…
Born
Internationellt, romantiskt
€€

Flax & Kale

Detta är ett mycket instagram feed-vänligt ställe och det var så jag blev sugen på att prova stället. Det var över förväntan och jag kände mig typ drogad när vi gick därifrån - på ett bra sätt. De har brunch, lunch och middag. Det mesta är vegetariskt med undantag från några fiskrätter men vegetarisk utan att bli tråkigt. Tvärtom! Stället är inspirer med nya smaker, lokalerna och dessutom är det hälsosamt! Fråga om bord i deras Edible Garden (utomhus).
Raval
Hälsokost, snyggt
€€€

Bun Bo

När man har bott i Bcn i några år orkar man inte äta tapas jämt, ibland vill man ha lite annat. Bun Bo är en enkelt, ganska billig vietnamesisk restaurang med en mysig uteservering mitt i shoppingstråket Portal Angel men lite gömt på en bakgata. Sommarrullar, curry, soppor och kycklingwok finns bland annat på menyn. Passionsvattnet är gott att dricka till. Mån-fre finns en prisvärd meny för ca 10€ med allt inkluderat.
Gotico
Vietnametiskt, mysigt
€€

Monroe

Coolt och modernt ställe i Raval med uteservering. Dom har en del generösa tapas, generösa sallader och andra intressanta rätter som svart spaghetti med fisk. Kanske är det inte mitt absoluta favoritställe men det är alltid så gott så jag måste ha med det :)
Raval
Internationellt/Spanskt, hippt
€€

Paella

Monchos - Las Sardinitas

Ett relativt billigt ställe för att käka paella som annars kan bli ganska dyrt. Citerar min kompis som sa “varför betala dyrt för lite ris?”. Med utsikt över stranden och färgglad inredning är detta mitt absoluta favoställe när det kommer till paella. Uteserveringen är i princip öppen året om och på vintern kör dom med värmelampor. När det regnar stänger dom taket och sidorna. Prova deras paella del mar och fråga om paella negra med bläck från bläckfisk om ni vågar;)
Vila Olimpica
Spanskt, Strandkänsla
€€€

Ciudadela Parc

Typiska spanska rätter och mycket god paella. Generösa portioner och klassiskt i alla aspekter. Jag rekommenderar deras meny och på vinterhalvåret älskar jag deras “Caldoso de arroz bogavante”, det är som paella fast mer grytliknande och med hummer.
Arc de Triumf/Ciutadela, klassiskt
Spanskt
€€€€

Tapas

Cuidad Condal

Ganska livligt ställe med mycket rörelse men med riktigt goda tapas så stället måste vara med på listan. Gå gärna dit på mer udda tider och inte kl 21, då får man vänta på bord ett tag. Här beställer man in saker lite eftersom, man kan börja med 2 tapas per person eller liknande. Prova gärna huevos cabreados och deras friterade camembert med nötter och sylt!
Eixample
Spanskt, klassiskt
€€

Bormuth

Ett väldigt mysigt litet ställe i Born med klassiska tapas och idén är väll egentligen att man ska dricka vermouth men det är inget måste. Finns egentligen inte så mycket mer att säga än att det är en mysig atmosfär och en lång lista av tapas att välja mellan!
Born
Spanskt, mysigt
€€

Billigt

Due Sicilies

Har köper man pizzaslices i farten i princip. Eller så köper man flera och sätter sig i deras restaurang i källaren. Det finns 2 ställen i Born. Jag rekommenderar det som ligger på Plaça de Sant Cugat för där kan man sitta ner om man vill. Riktigt god italiensk pizza!
Born
Italienskt, enkelt

Bacoa

Till en början fanns det bara en Bacoa, den i Born. Man fick gå dit på konstiga tider för att få plats för annars var det alltid så lång kö. Nu har dom öppnat flera ställen till. Dom gör allt själva, till och med ketchupen. Deras hamburgare är inspirerade från alla världens håll å kanter. Enkelt ställe med bra burgare! Prova deras tryffelmayo!
Barceloneta/Gotico/Born
Hamburgare, modernt
€€

Iguazu

Ganska ful med billig köttrestaurang. Man väljer typ av kött som till exempel, entrecote, kyckling eller grillmix och sedan tillbehör. Deras potatisgratäng är svingod. Portionerna är stora och man orkar oftast inte äta upp.
Barceloneta
Argentiskt, enkelt
€+

restauranger

Brunch i Barcelona

04/08/2018 By Lisa

Jag älskar brunch. Kanske inte själva tiden man äter brunch utan själva maten. Ägg, bröd, smoothies, frukt, pannkakor… mums! Jag har 3 ställen jag gärna går till. Det finns fler men jag tänkte bara ta mina absoluta favoriter denna gång.

Firebug

Från tidigt till kl 16.30 är det brunch på Firebug. De serverar de klassiska brunch rätterna som egg benedict, huevos rancheros och bagels. Man kan betala lite till så får man fruktsallad eller pannkakor.
Hemsida Firebug
Maps

Flax & Kale Tallers

Nyttigare och alternativ brunch utan att det blir tråkigt, tvärtom! Det är ganska spännande med nya ingredienser och även den som gillar klassikt kommer gilla maten - det lovar jag. Väldigt fina lokaler.
Hemsida FlaxnKale
Maps

Granja Petit Bo

Mysigt café som känns lite “soho”. Också ganska klassiskt men allt smakar hemlagat. Morotskakan är to die for!
Hemsida
Maps

restauranger

Stränderna i Barcelona

04/08/2018 By Lisa

I skrivande stund är det 35 grader i stan. Luften är väldigt fuktig i Barcelona så det känns som 40, utan att överdriva. Igår var vi på en 30-års fest på en takterass. Kl 03 började temperaturen kännas human, tills dess satt vi med fläktar för fullt. Galet! Men det är så i Barcelona i början av Augusti, nästan varje år.

Så jag tänkte att det skulle passa med ett inlägg om stränder. Vattnet svalkar ju men det gör inte alltid själva stranden. Jag ska förklara. Jag går nästan aldrig till stranden i Barceloneta, det är alldeles för mycket folk. Jag var där en gång förra året och hittade inte ens en lucka för min handduk. Inte särskilt uppfriskande. Jag går istället till andra stränder en bit bort och min favorit i Barcelona är Marbella. Sedan finns det ju sjukt fina stränder utanför stan också men det får bli ett annat inlägg.

Innan ni får min lista så vill jag bara säga några saker. Solen är sjukt stark ( nu låter jag som en morsa ). Oskönt att bränna sig första dagen och sabba hela semestern. Mellan 13-16 är den som värst. Sanden blir också väldigt het och det kan nästan kännas som om man ligger i ett grilljärn. Köp ett billigt parasoll om ni känner att ni måste hänga på stranden dom värsta timmarna. Drick varannan vatten haha! Ok, nu har jag sagt det. Här är min lista:

Platja Sant Sebastia + +

Före detta nudist strand men i och med bygget av lyxhotellet W ändrades reglerna. Nudistera finns dock kvar men det är lite mer år “äckel nudist hållet” tycker jag. Många skumma typer finns där också. Dock mycket lugnt och fint vatten. Mer stenig strand.

Platja de Sant Miguel +

Mycket folk, alltid. Fördelen är att det finns en hel del barer, restauranger och andra butiker precis bakom stranden.

Playa de Barceloneta +

Ungefär samma som Sant Miguel fast mindre butiker etc.

Playa de Somorrostro +

Svartare sand och mycket stenig strand. Ligger vid stora klubbarna som har sina restauranger öppna på dagen.

Nova Icaria +

Ganska livlig strand men familjer som dukar upp camping nästan och lyssnar på regeaton. Mycket volleybollnät. Vattnet brukar vara fint.

Bogatell + + +

Mycket unga lokalbor och många volleybollnät byggs upp på eftermiddagen när temperaturen på sanden går ner lite.

Platja Marbella + + + +

Halva är gay-strand (den sydliga halvan), det är ganska bra fart på den strand baren och många kör naket. På nordliga delen är det lite lugnare och är min favo strand i stan. Vattnet brukar vara fint och det är aldrig för mycket folk. Man brukar kunna ligga i “front row”.

Nova Mar Bella + + +

Lugn, mix av människor och det brukar vara fint vatten.

Llevant +

Hundvänlig strand. Bra för den som vill ta med hunden, inte så kul om man inte gillar hundar(i mängder)…

strand

Välkommen på nytt

24/04/2018 By Lisa

Nu kör jag igen

Efter att bloggen stått stilla något år så lanserar jag den på nytt. Jag kodar bloggen från noll och redan nu fungerar den för att kunna börja. Den oficiela lanseringen kommer längre fram. Tills dess får ni har överseende över att allt kanske inte är 100% färdigt.

Jag kommer att skriva om inläggen från den gamla bloggen och se till så att allt är uppdaterat. Ibland stänger ju ställen å nya öppnar... Så inläggen kommer upp ganska snabbt. Letar ni efter något speciellt kan ni hitta den gamla bloggen på blogspot.
Hasta luego!

övrigt
Pages: 1